igenis játék a világ

igenis játék a világ

És körém borul a világ

virtuális kalandtúra

2019. május 13. - Rigóczki Csaba
Hídvégi Márton hirdeti ilyen-olyan geográfus csoportokban, hogy a virtuális világok játéktermében szívesen és (egyenlőre) térítésmentesen várja földrajzos sétára a gyerekeket. Megnéztem, kipróbáltam a Goggle Earth kínálta játékot.
vr.jpgFelveszem a szemüveget, és körém borul a világ. A sziklacsúcson érzem a tériszonyt, a hegyekben szeretném előrenyújtani a lábam, vajon hideg-e az hó, leereszkedek Hoover Dam betöntömege mellett, és nyomaszt a fölém tornyosuló víztömeg. Elsuhanok a Grand-kanyon fölött, megnézem a Nilus-deltát. Az Aral-tó nem túl izgi - ami nincs az nem látványos.
Valóban, ha ez a túra egy földrajzos didaktikát kap, akkor értékes tananyag lehet. Egy vezetett tematikus séta 10-12 percben, aztán hadd kalandozzon a gyerek mégennyit. Ajánlottam is Mártonnak, okvetlen keressék meg Makádi Mariannékat, magam pedig – ha lehetőséget kapok – bemutatom az Magyar Földrajzi Társaság májusi rendezvényén. 
 
Mindez inkább regionális kínálat, mert az Ázsia centerbe oda is kell jutni valahogy. És az sem egyszerű, hogy egyszerre 8 gyerek tud játszani, tehát, ha 16 embert viszel oda pl. fakultáción, akkor az még jó lehet. De ezt is inkább délelőtt kellene, mert délután – el nem ítélhető módon – a fizető vendégek élveznek elsőbbséget, és nem biztos, hogy mind a nyolc gép szabad.
Bövebben itt>>:

A bejegyzés trackback címe:

https://netgeo.blog.hu/api/trackback/id/tr6014823944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása